12+  Свидетельство СМИ ЭЛ № ФС 77 - 70917
Лицензия на образовательную деятельность №0001058
Пользовательское соглашение     Контактная и правовая информация
 
Педагогическое сообщество
УРОК.РФУРОК
Материал опубликовал
Ахметова Алия Сатыбаевна15

Математика 18.01.16.

Сабақтың тақырыбы

Есеп шығару

Сілтеме

Математика оқулығының әдістемесі,ғаламтор

Сабақтың жабдығы

Жалпы мақсаттар

Оқыту  нәтижесі

 Көбейту және бөлуге берілген есептерді шығару дағдыларын

жетілдіру,оқушылардың логикалық ойлау, танымдық қабілеттерін

арттыру, шығармашылықпен жұмыс істей білу дағдысын

қалыптастыру.

Сабақ типі: Білімді бекіту, бір жүйеге келтіру.

Сабақтың түрі: ойын сабақ

Сабақтың әдісі: түсіндіру, сұрақ-жауап, қайталау.

Көрнекіліктер:  слайдтар, дид. ойындар, дидактикалық үлестірмелер, фигуралар.

Мұғалімнің әрекеті

Оқушының әрекеті

Бағалау (смайликтер)

Топқа бөлу

Үш топқа бөліп отырғызу , топ аттарын таныстырады.

1топ- «Бірліктер»  тобы

2топ- «Ондықтар» тобы

3-топ- «Жүздіктер»тобы.

Ынтымақтастық атмосферасы

1,2,3 отырамыз тып-тыныш,

Жалқаулықты тастаймыз

Сабақты біз бастаймыз

Сабақтың ережесі:

тыныштық сақтаймыз;

бір-бірімізді тыңдаймыз;

басқанын пікірін сыйлаймыз.

Оқушылар бір-біріне жақсы тілек тілеп, сыныпта жақсы ахуал қалыптастырады.

Қызығушылықты ояту

«Көп ойла, тез ойла» ойыны.

30*4=120 40*5=200 720:8=90 70*4=280

80*2=160 900:3=300 60*6=360 320:8=40

Жаңа сабақ

Көркем жазу: 896 153

Математикалық диктант:

60 САНЫН 4-КЕ АРТТЫРЫП, 8-ГЕ БӨЛ. НӘТИЖЕСІН ЖАЗ (8)

90 САНЫНАН 45-ТІ АЗАЙТ, НӘТИЖЕСІН 9-ҒА БӨЛ(5)

40 САНЫН 9 ЕСЕ АРТТЫР.(360)

7 САНЫН 100 ЕСЕ АРТТЫР. НӘТИЖЕСІН ЖАЗ(700).

160 ПЕН 40 САНДАРЫНЫҢ БӨЛІНДІСІНІҢ МӘНІН ТАП.(4)

Топтық жұмыс:

1-топ «Бірліктер»: 4 бірдей бидонға 80 литр сүт сыяды. Осындай 3 бидонға қанша литр сүт сыяды? Ш: 1)80: 4= 20 л 2) 20л*3= 60л.

2-топ «Ондықтар»: зауытқа 500кг алма әкелінді. Оның бестен бір бөлігінен шырын, ал қалғанынан тосап дайындалды. Неше килограмм тосап дайындалды? Ш: 1)500:5=100кг 2) 500кг-100кг= 400кг

3-топ «Жүздіктер»: Дүкенге 300кг картоп, одан 2 есе артық пияз әкелінді. Дүкенге барлығы қанша килорграмм картоп пен пияз әкелінді? Ш: 1)300кг*2= 600кг 2) 300кг+600кг=900кг.

Оқулықпен жұмыс. (Жұппен жұмыс) оқушылар жеке орындайды,сосын жұптасып тексереді

3 (15 бет)

Топтық жұмыс:саяжайдың ауданын табу.

S= 1) 60*10=600 2) 3*6=18 3)600+18=618

ДТБЖ: Теңдік тура болатындай амал таңбаларын қою.

3 3- 3=30

3* 3* 3+ 3 =30

3 3 -3+ 3- 3 =30

Ойын «Қоянға көмектесейік» Салыстыру

7*100 600+90

1000:10 10*20

30*2 360:60

444+9 450+30

300:100 210:70

880-800 900:100

Сергіту сәті

Музыкамен би билеу

Ой толғаныс

ЭРУДИТТЕР САЙЫСЫ. (деңгейлік тапсырмалар)

1)1000-751= 249 700-177=523

2) Балықшыға көмектесу (лабиринт ойыны)

3.)Шаруашылықта 6 жылқышы бар,ал шопандардың олардан 5- уі артық. Шаруашылықта барлығы қанша малшы бар? Ш1):6+5= 11 2) 6+11=17м.

Сабақты бекіту

Бүгінгі сабақта біз не істедік?

Саған қайсы тапсырма қиын болды?

Үй тапсырмасы

5 (16-бет)

Оқушылар күнделіктеріне жазады

 Бағалау

Кері байланыс

Бүгінгі сабақ ұнады ма?

Не қиын болды?

Тілегім.

ауызша

Опубликовано


Комментарии (0)

Чтобы написать комментарий необходимо авторизоваться.