СКИДКА 40% НА ДЕЙСТВИТЕЛЬНО ИНТЕРЕСНЫЕ И ПОЛЕЗНЫЕ ВЕБИНАРЫ И КУРСЫ ОТ УРОК.РФ – АКЦИЯ ДЕЙСТВУЕТ ДО 31 ДЕКАБРЯ 2019
12+  Свидетельство СМИ ЭЛ № ФС 77 - 70917
Лицензия на образовательную деятельность №0001058
Пользовательское соглашение     Контактная и правовая информация
 
Педагогическое сообщество
УРОК.РФУРОК
Материал опубликовал
Зинченко Наталья Викторовна14
0

Первый снег




Преподаватель: Зинченко Наталья Викторовна

Предмет: Английский

Класс: 10

Место работы и проведения: Пермский Химико-Технологический Техникум

Материал для 1 курса

Тема: Сезоны. Зима. Первый снег.


Для изучения темы предлагается просмотр видеo на канале YouTube Воb the Canadian. Видео опубликовано 12 ноября 2019 года. На основании данного материала, мною составлены тестовые задания.


Watch the video 2 times. Then try do the next exercices.


Task 1. Fill in the gaps in the sentences choosing the correct answer.



1. Welcome to this little English lesson about ________________.


a) summer b) snow c) family



2. We are not quite in the __________________.


a) early of winter b) middle of winter c) dead of winter



3. We're getting a lot of snow ____________________.


a) coming b )falling c) going



4. There is a nice _______________ of snow.


a) blanket b) towel c) pillow



5. We already have ____________________ of snow.


a) two centimitres b) four kiligrams c) four centimitres



6. The snow brush is for brushing snow off of your _________________.


a) tractor b) vehicle c) truck



7. I have my _________________ hat.


a) gloves b) cap c) hat



8. The snowplow is ________________ the snow off the road.


a) cleaning b) washing c) planting


9. You would throw snowballs _______ each other.


a) with b) at c) to


10. Kids in Canada often make ________________.


a) angry birds b) butterflys c) snow angels




Task 2. To the following phrases choose the correct definicions.



1. Snow brush


a) a brush for cleaning snow from a car or other vehicle

b) a paintbrush for washing snow

c) a brush for cleaning snow from a roof or other surface


2. Snowballs


a) a ball drawn by looking at it

b) a ball made by packing snow together

c) a ball made by eating snow together


3. Snowflakes


a) the small little flakes of snow that fall out of the clouds

b) the small little drops of rain that fall out of the sky

c) the small little flakes of snow that fall out of the sky


4. Snowplow


a) a truck with a blade to separate snow from the field and put down salt and sand

b) a truck with a blade to remove snow from the road and put down salt and sand

c) a tractor with a blade to remove grass from the road and put down stones


5. Snowstorm


a) a lot of snow in a long period of time

b) a little snow in a short period of time

c) a lot of snow in a short period of time




Answers:


Task 1.


1. b

2. c

3. b

4. a

5. c

6. b

7. c

8. a

9. b

10. c


Task 2.


1. a

2. b

3. c

4. b

5. c









Опубликовано в группе «УРОК.РФ: группа для участников конкурсов»


Комментарии (3)

Дементьева Ирина Михайловна, 18.11.19 в 18:58 0 Ответить Пожаловаться
Наталья Викторовна, приветствую! Вам нужно добавить видео , которое у Вас заявлено в публикации.
Зинченко Наталья Викторовна, 19.11.19 в 15:38 0 Ответить Пожаловаться
Спасибо. Но пока не знаю как это сделать. И сегодня я вообще передалала.

Отредактировано 19-11-2019 15:39

Чтобы написать комментарий необходимо авторизоваться.