12+  Свидетельство СМИ ЭЛ № ФС 77 - 70917  Пользовательское соглашение      Контактная и правовая информация
 
Педагогическое сообщество
УРОК.РФ
УРОК
Материал опубликовала
Инна265
Россия, Крым респ., Джанкой

Тест № 1

Past Simple или Past Continuous?

Вариант 1

Past Continuous

Past Simple

«+» утверждение: was / were + глагол с -ing окончанием

«-» отрицание: was / were not + глагол с -ing окончанием

«?» вопрос: Was / Were … + глагол (инфинитив)

«+» утверждение: к глаголу прибавляем окончание -ed (если это правильный глагол), если же неправильный — 2 форма глагола.

«-» отрицание: did not + глагол (инфинитив)

«?» вопрос: did + … + глагол (инфинитив)

Task 1. Choose the correct variant:

1. He _____ some new shoes last month.

A) bought
B) buying
C) buys

2. A: _____ did she _____ a job?
B: In the car factory.

A) When / get
B) Where / got
C) Who / get

3. Max didn’t _____ yesterday afternoon; he _____ at home.

A) go out / stayed
B) go out / stay
C) went out / stayed

4. A: _____ you _____ Jane last month?
B: No, I _____ .

A) * / saw / didn’t
B) Did / see / didn’t
C) Did / saw / didn’t

5. Geoffrey _____ French before, but he _____ at university now.

A) study didn’t / studies
B) didn’t study / study
C) did not study / studies

6. I _____ a friend while I _____ the shopping

A) was meeting / did
B) met / was doing
C) meet / do

7. I _____ for my things when I ____ someone call my name.

A) paid / was hearing
B) pay / heard
C) was paying / heard

8. While we _____ a drink, a waiter _____ a pile of plates.

A) had / was dropping
B) have / dropped
C) were having / dropped

9. While the waiter _____ up the broken plates, he _____ his finger.

A) picked / was cutting
B) was picking / cut
C) pick / cut

10. While I _____ this morning, I _____ my money. I don’t know how.

A) shopped / lose
B) was shopping / lost
C) shopped / was losing


 

КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

5(отлично)

10 - 9 баллов

4(хорошо)

9 - 6 баллов

3(удовлетворительно)

6 - 4 балла

2 (неудовлетворительно)

меньше 4 баллов


 

Answers:

1-A

2-C

3-A

4-B

5-C

6-B

7-C

8-C

9-B

10-B

Past Simple или Past Continuous?

Вариант 1

Past Continuous

Past Simple

«+» утверждение: was / were + глагол с -ing окончанием

«-» отрицание: was / were not + глагол с -ing окончанием

«?» вопрос: Was / Were … + глагол (инфинитив)

«+» утверждение: к глаголу прибавляем окончание -ed (если это правильный глагол), если же неправильный — 2 форма глагола.

«-» отрицание: did not + глагол (инфинитив)

«?» вопрос: did + … + глагол (инфинитив)

Task 1. Choose the correct variant:

1. They … the TV when I came in.

a) Watched

b) Were watching

c) Have watched

2. What … last Saturday?

a) Were they buying

b) They bought

c) Did they buy

3. Mary … that he was not right.

a) Was understanding

b) Have understood

c) Understood

4. The train … on time so we were late.

a) Didn’t come

b) Wasn’t coming

c) Wasn’t come

5. How many chairs … to the room?

a) You have brought

b) Have brought you

c) Did you bring

6. When I phoned she … a bath.

a) Had

b) Was having

c) Was have

7. What … when your mother came back home?

a) Were you doing

b) You did

c) Did you

8. What … her about the school ?

a) You told

b) Did you told

c) Did you tell

9. She … because she couldn’t find her dog.

a) Cried

b) Was crying

c) Crying

10. My parents … in 1970

a) Got married

b) Get married

c) Were getting married

КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ

ОЦЕНКА

РЕЗУЛЬТАТ

5(отлично)

10 - 9 баллов

4(хорошо)

9 - 6 баллов

3(удовлетворительно)

6 - 4 балла

2 (неудовлетворительно)

меньше 4 баллов

Answers:

1) b

2) c

3) c

4) a

5) c

6) a

7) c

8) c

9) b

10) a

Опубликовано

Комментарии (0)

Чтобы написать комментарий необходимо авторизоваться.