12+  Свидетельство СМИ ЭЛ № ФС 77 - 70917
Лицензия на образовательную деятельность №0001058
Пользовательское соглашение     Контактная и правовая информация
 
Педагогическое сообщество
УРОК.РФУРОК
Материал опубликовала
Садыкова Альбина Фирдаусовна343
Россия, Удмуртская респ., Ижевск

Муниципальное бюджетное общеобразовательное учреждение

«Гимназия №6 им. Габдуллы Тукая»

Кокурсная работа

Тема: Тест по английскому языку “Food and shopping

Выполнила: Садыкова Альбина Фирдаусовна,

учитель английского языка I категории

Вводная часть


Предмет: английский язык.

Класс: 8.

Тема: к модулю 2 “Food and Shopping” к УМК «Английский язык. 8 класс» Ю. Е. Ваулиной, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс. - 8-е изд. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2018. - 216 с.: ил. – (Английский в фокусе).

Проверяемые подтемы модуля:

- food; ways of cooking;

- shopping; places to shop;

- food quantities;

- verbs/ idioms related to food;

- phrasal verb “go”, dependent prepositions;

- giving directions;

- the Present Perfect vs the Present Perfect Continuous;

- has gone to/ has been to/ has been in;

- order of adjectives;

- articles;

- quantifiers.

Тест с заменой слов (задание изменено только в аудировании с «услышать недостающее» на «выбрать недостающее) полностью составлен на основе существующего в сборнике тестов «Английский язык. 8 класс: контрольные задания»: пособие для учащихся общеобразовательных учреждений/ [Ю. Е. Ваулина, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс]. - 8-е изд. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2016. - 73 с. Сделано это, поскольку у обучающихся уже есть ответы на тесты сборника из ГДЗ, но, чтобы избежать несоответствия составленного учителем теста с проверяемыми УУД данного УМК, трактовки и формат заданий повторяются с готовым тестом.

Тест состоит из 7 заданий, максимальный балл за которые 50 (по количеству ответов). Рассчитан на 1 урок.



Контрольно-измерительный материал (тест)

Variant 1

Listening

1. Listen and choose the missing information in the advertisement for a local school!

If you are tired of cooking the same things, why not take a cooking course at Anne Marie’s School of (1) …? The teachers will explain you how to prepare four-course dinner in (2) … . You will also learn the secrets of international cuisine as your teachers will be famous (3) … from around the world. You can suggest your ideas what to cook as we spend (4) … minutes after each class exchanging ideas for the next time. A lesson costs £50, but if you bring a friend, you will get a (5) …% discount.

1) a) pickling b) cooking c) baking

2) a) an hour b) half an hour c) a quarter of an hour

3) a) cooks b) bakers c) chefs

4) a) 5 b) 10 c) 8

5) a) 20 b) 5 c) 10


Grammar

2. Put the verbs in brackets into the Present Perfect or the Present Perfect Continuous!

1. A housewife … (beat) cream for a quarter of an hour, and her hands are aching.

2. Many office workers … (already/ try) taking an obento instead of their lunch, and it really improved their mood.

3. Some vegetarians … (not/ taste) vegans’ meal yet; so, it will be difficult at first because they will have not to eat any dairy products.

4. Can we take our seats at these benches? We … (look) for a perfect outfit for you for two hours.

5. Many Russian tourists … (never/ be) to a real flea market before.


3. Choose the correct item!

1. My luggage which got lost at the airport last year … (was/ were) not too costly to regret.

2. Where is Jennifer? She has been … (to/ in) the women's clothes department for an hour.

3. On holidays, my mum usually bakes … (sweet round apple/ sweet apple round) pies.

4. Jasmine will return in half an hour; she has … (been in/ gone to) the chemist’s to buy painkiller for her mum’s headache.

5. Large department stores can provide their customers with any … (equipments/ equipment).

6. Mrs. Lee brought some exotic recipes from her trip to … (the/-) Gibraltar Islands.

7. A map of a shopping mall provides customers with … (informations/ information) about the location of any of its shop.

8. Apple pies are popular with … (many /much) people and doesn’t need (9) … (many/ much) flour.

10. Mr. Geller has his lunch at … (-/ the) “Big Lunch”.


Vocabulary

4. Choose the proper item!

1. When your mixer goes up/ off, you can use a whisk to whip thick cream.

2. A meal without any mashed/ beaten potatoes as a side dish is healthier.

3. Any dish seems to be a cup of tea/ a piece of cake for an experienced cook.

4. There is no point in taking great pride/ time in decorating a meal because cookery blogs and magazines are usually a source of new ideas.

5. To make perfect jam, you should steam/ boil berries some times.

6. Only an appealing/ a nourishing meal is eaten with pleasure; that’s why, decoration and laying the table are of great importance.

7. Cooks go with/ through complicated cookery tests to become chefs of restaurants with five stars.

8. Most Russians take everything with spilt salt/ a pinch of salt when waiters tell them that tiramisu they order somewhere in Kostroma contains soft cheese from Italy.

9. Cooking a boiled/ poached egg, it remains in its shell until you start eating it.

10. My mother is afraid of microbes; so, she eats only well-done/ undercooked steak.


5. Fill in the missing word. There are three words you don’t need to use!

poached, roast, scrambled, diet, of stock, meal, sparkling, grilled

1. Many Americans are barbecue fans; so they eat a lot of … sausages during a year.

2. For breakfast, many people make … eggs because it’s very easy and you don’t need to worry about egg whites and yolks mixing.

3. … water causes gases in the stomach; therefore, people with poor digestion shouldn’t drink it.

4. Freshly baked bread is out … in the evening.

5. Nutritionists recommend not to have a heavy … in the evening.


Reading

6. Read the email and choose A, B or C to complete the gaps!

Hi Julia,

How are things? Sorry I’ve not written so long but (1) … very busy at school recently preparing my school project. Anyway, I’m really excited that you (2) … with me for a few days.

You asked me about (3)… shopping places in my city. Well, the best of them is a great open-air (4) … in the city centre. You will find wonderful things at (5) … prices there. I know you’ll love the (6) … atmosphere and street (7) … offering to look at their (8) … . Of course, you can bargain with them for a lower price for their goods.

Sure you’ll leave this amazing shopping place with (9) … of useful things. But you should know that some fresh goods such as fruit will have gone (10) … by the daytime. So, you’d rather go there in the early morning.

Write back soon when exactly you are arriving.

See you,

Nelly

1) a) am being

b) have been

c) am

2) a) are staying

b) stay

c) will stay

3) a) a

b) the

c) -

4) a) market

b) shopping centre

c) car boot sale

5) a) budgets

b) high

c) bargain

6) a) excited

b) colourful

c) loud

7) a) shop assistants

b) vendors

c) salespeople

8) a) stalls

b) shops

c) car boots

9) a) many

b) a few

c) lots

10) a) out

b) off

c) down with


Everyday English

7. Use the sentences (A - E) to complete the dialogue!

Greg:

What nice jeans? 1. … .

Edward:

Yes, I bought them yesterday. 2.…

Greg:

They really go with your white shirt. Where did you buy them?

Edward:

3. …

Greg:

I don’t know whereabouts it is.

Edward:

4. …

Greg:

Oh, I see. Were the jeans expensive?

Edward:

Not at all. 5. …. They are having a sale now.

Greg:

Cool! Maybe I should go there, too.

Edward:

Good idea.


A. I’m happy you like them.

B. It’s next to the main city square opposite the amusement centre.

C. Are they new?

D. They were at a reduced price.

E. At the “Ostin” in the city centre.


Контрольно-измерительный материал (тест)

Variant 2

Listening

1. Listen and choose the missing information in the advertisement for a local school!

If you are tired of cooking the same (1) … things, why not take a cooking course at Anne Marie’s School. Our cooks will teach you how to prepare restaurant-quality dinner in (2) … minutes. You will also find out the secrets of international (3) … . And you can bring a (4) … and get a discount on a class which costs £50. So, call Ann Marie Wells at 694-(5) … right now and reserve your place.

1) a) worrying b) tiring c) boring

2) a) 60 b) 50 c) 15

3) a) issues b) dishes c) delicacies

4) a) friend b) sauce pan c) mate

5) a) 4423 b) 3431 c) 3321


Grammar

2. Put the verbs in brackets into the Present Perfect or the Present Perfect Continuous!

1. My mum … (peel) mushrooms for two hours. Her back and shoulders are aching.

2. The friends … (cook) for the whole morning for their birthday party. 3. They … (already/ make) two kinds of salad and apple pie.

4. Many Russians mothers … (not/ try) making an obento for their children instead of their school lunch yet.

5. No one can say that Russians … (never/ sell) goods at a car boot sale.


3. Choose the correct item!

1. Many Englishmen are fans of … (Indian spicy curry/ spicy Indian curry) sauce.

2. There were … (few/ little) bananas left; so, it was easy to make up an excuse for not making banana bread.

3. An obento should contain two parts of vegetables … (a/ the) pack.

4. Many Europeans like spending their holiday at … (-/ the) Mediterranean Sea.

5. Have you ever been … (to/ in) Bangkok?

6. Where is my mum? – Don’t worry. She has been … (in/ to) a fitting room with a load of dresses for fifteen minutes.

7. The police … (was/were) able to catch a shoplifter.

8. When teenagers want to grab a snack, they go to … (the/ -) “Jamie’s Kitchen”.

9. Ice cream seems to be the simplest dessert, but its making demands… (many/ much) appliances.

10. Even one means of transport … (make/ makes) trouble on the road if its driver doesn’t follow traffic rules.


Vocabulary

4. Choose the proper item!

1. Not to go down with/ with a cold, you should eat products with vitamin C.

2. People should take any advertisement with a cup of tea/ pinch of salt.

3. Small children are usually fussy/ appealing eaters.

4. Englishmen prefer mashed/ scrambled eggs on toast for breakfast.

5. Housewives usually pickle/ fry vegetables and mushrooms in jars for winter.

6. People’s appetite goes up/ down with when they see appealing food.

7. When people have rare/ sparkling water before the main course, they eat more than usually.

8. What bread do you prefer white or brown/ black?

9. There is no use spilling the beans/ crying over spilt milk when you break something that’s impossible to glue together.

10. People with sweet tooth can’t go with/ without sweets.


5. Fill in the missing word. There are three words you don’t need to use!

meal, cash, salad, credit, chocolate, balanced, sauce, great demand

1. People usually pay big purchases by … card.

2. Can I have a green …, please?

3. People with … diet usually feel better than those with poor one.

4. Mary likes dark …, and Kem prefers it with a creamy filling.

5. If you are afraid of your debit card being used by another person, you should better pay in….


Reading

6. Read the email and choose A, B or C to complete the gaps!

Hello Bet,

How are you? Sorry I (1) … you at once because I have been busy recently making preparations for my sister’s wedding.

You asked me how to solve the same problem with your parents’ anniversary best of all. Well, I’ve understood that a big (2) … store is just what you need. It is composed of (3) … shops which specialize in a different sort of things each. For example, at a women’s clothes one, you can try on a new outfit for a ceremony. Then, you can purchase those items you like paying (4) … which is very convenient because you don’t need to take a purse with a lot of money with you. At a souvenir department, customers can come across really rare presents which make them (5) … . Experienced (6) … consult customers what to buy because they understand when goods are sold at (7) … prices, shoppers want to get the maximum of their purchase. Of course, you can’t (8) … with shop assistants for a better price like in a market, but big (9) … with their discounts can really save big sums of money when you’re out of it.

Hope that my (10) … helps you to prepare for you anniversary. Write back soon how are things going with it.

All the best,

Megan

1) a) haven’t been answering

b) am not answering

c) haven’t answered

2) a) department

b) shopping

c) flea

3) a) few

b) much

c) a lot of

4) a) in cash

b) by debit card

c) by your account

5) a) unique

b) atmospheric

c) excited

6) a) vendors

b) buyers

c) salespeople

7) a) low

b) high

c) bargain

8) a) talk

b) bargain

c) speak

9) a) sells

b) sellings

c) sales

10) a) advice

b) recommendations

c) tips


Everyday English

7. Use the sentences (A - E) to complete the dialogue!

Carol:

What a nice bracelet? 1. … .

Patricia:

Yes, I bought it last week. 2. …

Carol:

It really fits your thin wrist. Where did you get it?

Patricia:

3. …

Carol:

Whereabouts is it exactly?

Patricia:

4. …

Carol:

Oh, I see. Was the bracelet expensive?

Patricia:

Of course, not. 5. …

Carol:

Perfect! Maybe I’ll go there at the weekend, too.

Patricia:

We can go together if you like.

Carol:

OK. See you there.


A. It’s in the square where our main department store is situated.

B. It’s great you like it.

C. It was a bargain.

D. Is it new?

E. In a flea market.


Инструкция к заданиям


Испытуемый выполняет тест, фиксируя только ответ на листе или в тетради для контрольных работ, в соответствии с задачами заданий:

- аудирование:

1. Прослушать объявление* и дополнить недостающую информацию, выбрав букву ответа;

- грамматика:

2. Поставить глаголы в скобках в the Present Perfect or the Present Perfect Continuous.

3. Выбрать один из вариантов, указанных в скобках;

- лексика:

4. Выбрать один из вариантов курсивом.

5. Дополнить недостающие слова из рамки, в которой есть 3 лишних слова.

- чтение:

6. Дополнить пропуски текста, используя один из трёх предложенных вариантов.

- повседневный английский:

- дополнить фразы диалога предложенными.

*Текст для аудирования взят из Test 2 из пособия «Английский язык. 8 класс: контрольные задания»: пособие для учащихся общеобразовательных учреждений/ [Ю. Е. Ваулина, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс]. - 8-е изд. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2016. - 73 с.

Аудируемый трек – трек 3 из «Английский язык. 8 класс: аудиоприложение» / [Ю. Е. Ваулина, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс]. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2018.


Ответы


Вариант 1

1. 1) b; 2) a); 3) c; 4) b; 5) c

2. 1) has been beating; 2) have already tried; 3) haven’t tasted; 4) have been looking; 5) have never been.

3. 1) was; 2) in; 3) sweet round apple; 4) gone to; 5) equipment; 6) the; 7) information; 8) many; 9) much; 10) the.

4. 1) off; 2) mashed; 3) a piece of cake; 4) pride; 5) boil; 6) an appealing; 7) through; 8) a pinch of salt; 9) boiled; 10) well-done.

5. 1) grilled; 2) scrambled; 3) sparkling; 4) of stock; 5) meal.

6. 1) b; 2) a; 3) c; 4) a; 5) c; 6) b; 7) b; 8) a; 9) c; 10) b.

7. 1) C 2) A 3) E 4) B 5) D

Вариант 2

1. 1) c; 20 a; 3) b; 4) a; 5) c.

2. 1) has been peeling; 2) have been cooking; 3) have already made; 4) have not tried; 5) have never sold.

3. 1) spicy Indian curry; 2) few; 3) a; 4) the; 5) to; 6) in; 7) were; 8) -; 9) many; 10) makes.

4. 1) down with; 2) pinch of salt; 3) fussy; 4) scrambled; 5) pickle; 6) up; 7) sparkling; 8) brown; 9) crying over spilt milk; 10) without.

5. 1) credit; 2) salad; 3) balanced; 4) chocolate; 5) cash.

6. 1) c; 2) a; 3) c; 4) b; 5) a; 6) c; 7) b; 8) b; 9)c; 10) a.

7. 1. D 2. B 3. E. 4. A 5. C.


Список использованной литературы


Английский язык. 8 класс: учеб для общеобразоват. учреждений / [Ю. Е. Ваулина, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс]. - 8-е изд. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2018. - 216 с.: ил. – (Английский в фокусе).

Английский язык. 8 класс: контрольные задания: пособие для учащихся общеобразовательных учреждений/ [Ю. Е. Ваулина, Д. Дули, О. Е. Подоляко, В. Эванс]. - 8-е изд. - М.: Express Publishing: Просвещение, 2016. - 73 с.


Опубликовано


Комментарии (1)

Кияйкина Наталья Федоровна, 07.12.19 в 10:22 0 Ответить Пожаловаться
Благодарю за качественный ресурс!!!
Чтобы написать комментарий необходимо авторизоваться.